Nový Zéland

Nový Zéland je najnovším prírastkom v rodine vinárskych zemí.
Jeho vína sa stali známymi až pred 20 rokmi a od sedemdesiatich rokov tu nájdeme najdynamickejšie vinárstvo na svete. Väčšina viníc sa nachádza na rovinatých alebo jemne zvlnených územiach, ktoré sa ľahko obrábajú.
Zber úrody sa začína v marci a v apríli, 6 mesiacov pred zberom vo vinohradníckych oblastiach na severnej pologuli. Hoci dôraz sa kladie na vysokokvalitné odrody ako Chardonnay, Sauvignon blanc – najväčším producentom na svete, známe sú aj odrody Cabernet sauvignon a Pinot noir.
Na ostrove dominujú dve veľké vinárske spoločnosti, ktoré produkujú asi 85 % všetkých vín na Novom Zélande (Montana Wines, Corbans). Najznámejší Savignon Blanc však pochádza z vinárstva Cloudy Bay. Prvé vinárstvo bolo založené v Aucklande a drží sa dodnes – Babich. Produkuje hlavne červené vína.

Kvalitné vína z Nového Zélandu sú drahšie, ale ich cena odpovedá kvalite.

 

Zobrazuje sa všetkych 8 výsledkov

Filtrovať podľa ceny

Scroll to Top