Kvalita vďaka prísnym dôsledkom
Podľa známeho rakuského vinára z oblasti neziderského jazera – za dedinkou Jois – je najdôležitejšia vec vo vinárstve konzistencia vína. Cieľavedomého vinára to stálo veľa práce a úsilia, kým sa mu podarilo dostať autentickú chuť ovocia aj do fľaše. Jeho obľúbené víno je jednoznačne jedno zo svojich: HILL 1. K tomuto vínu vraj človek nemusí veľa rozprávať… Jednoducho ho ochutnajte a nechajte sa unášať jeho vynikajúcou chuťou. Uznávané víno z jeho sortimentu je aj červené top cuvée HILLSIDE.

„Podnik som prebral v roku 1990 a od tých čias sa veľa zmenilo“

Leo Hillinger, pokračovateľ rodinnej tradície (hroznu sa venoval jeho dedo a aj otec), no on sa rozhodol produkciu posunúť niekam ďalej. Podľa neho v mnohých smeroch to chcelo zmenu, a tak napríklad prešli na francúzske dubové sudy.
Hillinger precestoval kvôli skúsenostiam mnohé vinárske regióny v Európe, ale inšpiráciu hľadal aj v Novom svete (Kalifornia, Južná Afrika, ale aj Nový Zéland). Z malej rodinnej firmy sa stala svetoznáma značka, ktorá sa presadila na trhoch nielen v západnej Európe, ale aj v Amerike. Odchádza tam vyše polovice celej produkcie malej, ale známej firmy.
Hillingerovci dnes majú vyše 46 hektárov viníc, no to pre ich potreby nestačí. Na výrobu vyše 700-tisíc fliaš vína ročne totiž potrebujú aj hrozno od iných dodávateľov. „Asi polovicu berieme od kolegov,“ prezradil médiám Leo.

 

Zobrazených 1–12 z 17 výsledkov

Filtrovať podľa ceny

Návrat hore