Rum

Rum, ako ho poznáme dnes, pochádza z Karibiku a je vyrobený výhradne z destilovanej šťavy z cukrovej trstiny.

Fermentácia šťavy z cukrovej trstiny bola pravdepodobne vynájdená, ako takmer všetko, v Číne. Rum v užšom slova zmysle skutočne pochádza z Karibiku, ako by sa dalo predpokladať, kde melasu, ktorá bola vedľajším produktom pri rafinácii cukru, otroci destilovali v 17. storočí. Odvtedy je úplnou samozrejmosťou, že na výrobu rumu sa môže používať iba cukrová trstina. Početné štýly, v ktorých sa destilát vyvíja po celom svete, však zaisťujú potrebnú rozmanitosť. Špeciálnu kvalitu dosahuje dlhým zrením v dubových sudoch: potom získa krásne zlato-hnedé akcenty a exotické zamatovo-vanilkové tóny.

Zobrazuje sa všetkych 5 výsledkov

Scroll to Top