AURA
Ako to všetko začalo…
Začiatkom 21. storočia bola návštevníkmi Istrie veľmi vyhľadávaná Biska, tradičný destilát z bieleho imela a 4 druhov bylín. Zo všetkých z tohto regiónu je najznámejšia z mesta Hum – najmenšieho mesta na svete. Rodina Mišela Sirotića v tom čase prevádzkovala v Hume galériu obrazov a suvenírov. Na základe požiadaviek turistov na miestne produkty ako Biska sa rozhodli vyrobiť malé množstvo výhradne na ochutnávku a predaj v galérii.
„Po návrate z vysokej školy sa s manželkou vážne venovali riadeniu rozvoja firmy, budovaniu značky a modernizácii technologického procesu, pričom prvotriedna kvalita výrobkov bola najvyššou prioritou. Od prvotnej výroby pre osobnú potrebu dnes vytvorili našu rodinnú firmu prostredníctvom jasnej vízie a dôslednej práce.“
Centrum výroby – Aura – sa nachádza na ploche niečo vyše 600 m² rustikálne zariadenej starej pivnice v meste Buzet. Tu prebieha výrobný proces našich páleniek, likérov, ginov a džemov. Návštevníci môžu vidieť a zažiť celý proces od fermentácie ovocia, destilácie, macerácie ovocia, dozrievania liehovín až po plnenie do fliaš, etiketovanie a balenie.
Aura vyrába 25 rôznych páleniek a likérov, štyri druhy ginu, deväť druhov džemov, ako aj extra panenský olivový olej. Okrem tradičného produktu Biska vyrába aj jej najznámejší produkt Teranino – likér vyrobený z červeného vína Teran a 10 korenín. Vyrába sa pálenka a likéry z divých hrušiek, šalvie, divých jabĺk, olív a mandlí, sušených fíg, lupeňov ruží, divého ovocia, mäty, sliviek, rohovníka, ako aj Limoncello, Orancello, Fernet Amaro 78, Travarica, Bianca, Moscato, Gorki Pelinkovac a dve prémiové pálenky – Millefrutti Barrique a Biska Extra. Okrem spomínaných páleniek a likérov je úspesnou novinkou aj prvý chorvátsky aperitív Ora d’Oro. Špeciálne miesto v našej výrobe zaujíma Karbun Gin, ktorý sa vyrába z obilných destilátov, borievky a 20 korenín, ako aj Karbun Navy Strength a limitovaná Sea Edition.